آزادى

اخبار، دیدگاه ها، نظرات و حقایق دقیق مرتبط به ایران را دریافت کنید. سفر ما در تجزیه و تحلیل موضوعات مختلف و ارائه آنها به صورت متعادل و استاندارد را دنبال کنید.

آزادى

اخبار، دیدگاه ها، نظرات و حقایق دقیق مرتبط به ایران را دریافت کنید. سفر ما در تجزیه و تحلیل موضوعات مختلف و ارائه آنها به صورت متعادل و استاندارد را دنبال کنید.

#انسولین_نیست؛ هشتگ غم انگیزی که تنها بیماران دیابتی درکش می کنند

تحریم های ظالمانه دولت آمریکا علیه ایران به بالاترین حد خود رسیده و این بار گریبان بیماران را نیز گرفته است؛ بیمارانی که حتی در شدیدترین شرایط جنگی نیز باید تضمین های لازم برای تأمین نیازهایشان باشد، این بار اولین قربانیان این تحریم ها هستند و اینجا کمی تا حدی ناکارآمدی متولیان امر نیز در تشدید مشکلاتشان موثر است. مثل بیماران دیابتی که اخیراً از کمبود انسولین گلایه می کنند و البته فریادرسی ندارند.


به گزارش بازتاب، در ماه های اخیر از جمله اقلام دارویی که کمبودش در بازار به شدت احساس شده و بیماران را نگران کرده است، انسولین به ویژه انسولین قلمی است؛ محصولی که بیماران دیابتی به شدت به آن نیاز دارند و نبود چند روزه اش حتی می تواند به مرگ آنها منجر شود.


هر چند از ماه ها قبل متولیان امر از نبود نگرانی در این حوزه خبر می دادند و مدعی بودند انسولین به اندازه کافی در داروخانه ها وجود دارد و بیماران دیابتی نباید نگران باشند، اما چند روزی است که شبکه های اجتماعی به ویژه توئیتر محلی برای درد و دل بیماران دیابتی و خانواده هایشان در این رابطه شده است.

بیماران و خانواده هایی که حتی اگر داروهای لازمشان به اندازه کافی در بازار باشد نیز به واسطه ابهام های فراوانی که در مورد آینده وجود دارند، همچنان نگران خواهند بود و آرامشی نخواهند داشت.


پیشتر و در این رابطه 5 مرداد 1399 سازمان غذا و دارو اعلام کرد که انسولین تزریقی انسانی به میزان کافی در داروخانه ها وجود دارد و بیماران دیابتی برای تامین این نوع انسولین هیچ مشکلی ندارند، محموله جدیدی نیز از انسولین قلمی خارجی طی روزهای گذشته در داروخانه ها توزیع شده که به صورت مدیریت شده در اختیار بیمارانی که به دنبال این نوع انسولین هستند، قرار می گیرد تا امکان سوءاستفاده و فروش این دارو در بازار آزاد نیز گرفته شود.


محمدرضا شانه ساز – رئیس سازمان غذا و دارو پیش از این به خبرنگار ایرنا گفته بود: یک نوع انسولین قلمی با همکاری یک شرکت خارجی در داخل تولید شده و یک شرکت داخلی دیگر نیز در شرف تولید این محصول استراتژیک است.


وی افزود: مطمئن هستیم شرکت های بزرگ خارجی برای حفظ سهم بازار خود به تولید و توزیع انسولین قلمی در ایران ادامه می دهند و بازار خود را در کشور به صورت تولید تحت لیسانس یا انتقال دانش فنی حفظ می کنند، چون ایران بازار بزرگی است و تولیدکنندگان خارجی نمی خواهند حتی با وجود فشار آمریکا بازار ایران را از دست بدهند.


رئیس سازمان غذا و دارو گفت: اکنون علاوه بر تولیدکننده بزرگ خارجی انسولین که خط تولید خود را به کشور منتقل کرده و یک شرکت ایرانی که به تولید انسولین قلمی موفق شده است، چند شرکت داخلی دیگر نیز متقاضی تولید انسولین قلمی هستند، مدارکشان را به سازمان غذا و دارو داده اند که مراحل بررسی را طی می کند. اگر این تولیدگنندگان وارد چرخه تولید انسولین قلمی شوند نه تنها دیگر واردکننده این کالا نخواهیم بود بلکه حتی می توانیم صادرکننده هم باشیم.


این سخنان امیدوار کننده که کمتر از 3 ماه پیش از سوی یک مقام مسئول بر زبان رانده شده بود، حالا به شکل دیگر و البته نگران کننده ای از زبان یک مسئول دیگر عنوان می شود.


جایی که در تاریخ 22 مهرماه سال جاری سید حیدر محمدی – مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره وضعیت تولید انسولین قلمی و علت برخی کمبودها در این حوزه به «ایسنا»، گفت: در حال حاضر انسولین رگولار و NPH را داریم و میزان موجودی آن کافی است. منتهی انسولین ها با توجه به بحث تحریم ها و مشکل نقل و انتقال ارز مقداری دچار کمبود شده است. البته از آنجایی که جایگزین آن در بازار وجود دارد، مشکلی پیش نمی آید و مردم می توانند انسولین های رگولار، NPH و ایزوفان را تهیه کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد