آزادى

اخبار، دیدگاه ها، نظرات و حقایق دقیق مرتبط به ایران را دریافت کنید. سفر ما در تجزیه و تحلیل موضوعات مختلف و ارائه آنها به صورت متعادل و استاندارد را دنبال کنید.

آزادى

اخبار، دیدگاه ها، نظرات و حقایق دقیق مرتبط به ایران را دریافت کنید. سفر ما در تجزیه و تحلیل موضوعات مختلف و ارائه آنها به صورت متعادل و استاندارد را دنبال کنید.

شاهین ناصری، شاهد شکنجه نوید افکاری، در زندان جان باخت

بنا بر اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال، شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ جان باخته است.


منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با ایران اینترنشنال دریافت خبرهایی از چند نفر داخل زندان درباره مرگ این زندانی را تایید کردند، اما خانواده او هنوز پاسخی از مقام‌های زندان دریافت نکرده‌اند.


فرهاد سلمان‌پور ظهیر، از زندانی‌های محبوس در زندان تهران بزرگ هم در فایلی صوتی که به دست ایران اینترنشنال رسیده خبر داد که روز سه‌شنبه با خبر شده شاهین ناصری در زندان جان باخته است. 


او گفت ناصری همزمان با سالگرد اعدام نوید افکاری به مکان نامعلومی منتقل شده بود و روز سه‌شنبه متوجه شده‌اند او به سلول انفرادی برده شده بوده تا از تماس تلفنی و ملاقات محروم شود.


برادر شاهین ناصری هم روز سه‌شنبه به سازمان  حقوق بشر ایران گفت دوستان این زندانی خبر کشته شدن او در سلول انفرادی را به خانواده‌اش دادند، ولی هنوز هیچ مسئولی با خانواده ناصری تماس نگرفته است.


فرهاد سلمان‌پور ظهیر در فایل صوتی خود گفت احتمال خودکشی درباره شاهین ناصری «به شدت» رد می‌شود و اگر چه احتمال دارد مقام‌ها بخواهند دلیل مرگ او را خودکشی اعلام کنند، ناصری «افسردگی نداشته و زن و بچه‌دار بوده و به آینده‌اش امیدوار».


او همچنین گفت که شاهین ناصری هیچ بیماری خاص یا زمینه‌ای نداشته است. 

کرونا در ایران؛ فوت ۳۷۹ بیمار در شبانه روز گذشته

زارت بهداشت ایران آخرین آمار و اطلاعات ویروس کرونا در این کشور را اعلام کرد.


مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت ایران اعلام کرد که از روز گذشته تا امروز ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۷ هزار و ۵۶۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در این کشور شناسایی شد که دو هزار و ۵۸۱ نفر از آنها بستری شدند.


مجموع بیماران کووید۱۹ در ایران به ۵ میلیون و ۴۵۹ هزار و ۷۹۶ نفر رسید.


متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۳۷۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۱۷ هزار و ۹۰۵ نفر رسید.


خوشبختانه تا کنون ۴ میلیون ۸۱۹ هزار و ۲۲۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.

کرونا در ایران؛ فوت ۳۷۹ بیمار در شبانه روز گذشته

۶ هزار و ۶۶۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.


تا کنون ۳۱ میلیون و ۲۲۳ هزار و ۴۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.


در حال حاضر ۵۷ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۳۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۳۶ شهر در وضعیت زرد و ۱۷ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

واکسیناسیون کودکان در ایران با واکسن تأییدنشده چینی آغاز شد

روزنامه همشهری، از آغاز واکسیناسیون کودکان ۱۲ تا ۱۸ سال با یکی از دوزهای واکسن بزرگسالان سینوفارم چین از روز یکشنبه ۲۸ شهریورماه خبر داد.

براساس این گزارش قرار است برای کودکان زیر ۱۲ سال نیز واکسن دیگری غیر از واکسن سینوفارم به کشور وارد شود.

وزارت بهداشت ایران اعلام کرده که مذاکرات در این زمینه ادامه دارد و «درصورت عقد قرارداد، دانش‌آموزان ۶ تا ۱۲ سال واکسینه می‌شوند».

آغاز واکسیناسیون زیر ۱۸ ساله‌ها با واکسن کرونای سینوفارم در ایران در حالی انجام می‌گیرد که بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، واکسن فایزر تنها واکسن ضد کرونایی است که برای واکسیناسیون ۱۲ سال به بالا مجاز شناخته شده است.

این سازمان در عین حال تاکنون هیچ واکسن کرونایی را برای کودکان زیر ۱۲ سال مجاز تشخیص نداده است.

پیشتر محمدرضا شانه‌ساز، رئیس سازمان غذا و دارو از صدور مجوز تزریق واکسن‌های «پاستور» و «سینوفارم» برای سنین زیر ۱۸ سال در ایران خبر داده بود.

این در حالی است که واکسن‌های ساخت داخل ایران نیز همچنان تائیدیه نهادهای بین‌المللی و سازمان جهانی بهداشت را ندارند.
ورود واکسن‌های سینوفارم چین به فرودگاه امام خمینی تهران
در همین حال وزارت بهداشت ایران روز دوشنبه، ۲۹ شهریور اعلام کرد که طی یک شبانه‌روز گذشته ۳۴۴ نفر بر اثر کرونا جان خود را از دست داده‌اند و بیش از ۱۷ هزار نفر بیمار جدید شناسایی شده است.

بنا بر این گزارش، مجموع کل جان‌باختگان این بیماری به ۱۱۷ هزار و ۵۲۶ نفر و شمار کل مبتلایان به ۵ میلیون و ۴۴۲ هزار و ۲۳۲ نفر رسیده است.

در این گزارش همچنین آمده که نزدیک به ۷ هزار بیمار مبتلا به کووید ۱۹ به دلیل وخامت وضعیت جسمانی در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها بستری هستند.

آمار رسمی کرونا در حالی به‌ صورت روزانه از سوی وزارت بهداشت ایران اعلام می شود که مقامات سازمان نظام پزشکی ایران آمار واقعی را سه تا چهار برابر آمار رسمی می‌دانند.

کارزار آزادی نازنین زاغری خواستار تحریم فوری ۱۰ مقام ایرانی شد

کارزار آزادی نازنین زاغری-رتکلیف، دو تابعیتی بریتانیایی-ایرانی، قرار است هفته جاری به مناسبت دوهزارمین روز بازداشت وی در ایران، از وزارت خارجه بریتانیا درخواست کند تا علیه ۱۰ ایرانی که مستقیماً در گروگان‌گیری‌های دولتی جمهوری اسلامی و به‌ویژه در پرونده خانم زاغری دست داشته‌اند، تحریم‌هایی وضع کند.


روزنامه گاردین روز یکشنبه ۲۸ شهریور با اعلام این خبر نوشت این نخستین بار است که این کارزار درخواست مجازات افراد مشخصی را از طریق تحریم دارایی‌ها و ممنوعیت سفر مطرح می‌کند.


این درخواست در حالی مطرح می‌شود که لیز تراس، وزیر خارجه جدید بریتانیا، قرار است این هفته با حسین امیرعبداللهیان، همتای ایران خود، در سازمان ملل متحد در نیویورک ملاقات کند. این اولین ملاقات دوجانبه مقام‌های بریتانیایی و ایرانی در این سطح از سال ۲۰۱۸ خواهد بود.


دوهزارمین روز بازداشت نازنین زاغری پنج‌شنبه این هفته فرا می‌رسد و به نوشته گاردین، گروه کارزار آزادی خانم زاغری پرونده‌ای با نام ۱۰ ایرانی که باید تحریم شوند تهیه کرده و قرار است آن را به لیز تراس تسلیم کند.دوهزارمین روز بازداشت نازنین زاغری پنج‌شنبه این هفته فرا می‌رسد.


به گفته افراد این کارزار، ۱۰ ایرانی که درخواست تحریم آن‌ها داده شده است در مراحل مختلف بازداشت نازنین زاغری، از جمله دستگیری و بازجویی اولیه، روند دادگاه، سوءاستفاده در زندان تا شکنجه، تبلیغات دروغین و استفاده از او «برای باج‌خواهی دیپلماتیک» دست داشته‌اند. کارزار آزادی نازنین زاغری افزوده است که به دلایل امنیتی، در این مرحله اسامی این ۱۰ نفر را اعلام نمی‌کند.


این گروه می‌گوید دو فهرست دیگر نیز از مقام‌های ایرانی را در ماه‌های آینده ارائه خواهد داد و توضیح داده است که این فهرست از طریق گفت‌وگو با ۲۵ خانواده که تحت بازداشت و حبس جمهوری اسلامی بوده و سپس از آن‌ها به عنوان اهرم فشار در مذاکره‌ها استفاده شده، تهیه شده است.


نازنین زاغری فروردین ۹۵ در پایان سفری به تهران همراه با دختر خردسالش برای دیدار با خانواده خود، در فرودگاه تهران بازداشت شد و سپس به اتهام «جاسوسی» به پنج سال زندان محکوم شد.


او به عنوان کارمند بنیاد تامسون رویترز، بخش خیریه موسسه‌ای رسانه‌ای فعالیت داشت. این شهروند ایرانی-بریتانیایی تمامی اتهامات مطرح شده علیه خود را رد کرده است.

دادگاه اعدام‌های ۶۷؛ «جسد اعدامی‌ها را از آشپزخانه زندان با کامیون خارج می‌کردند»

در هفدهمین جلسه از دادگاه حمید نوری، دادیار پیشین زندان گوهردشت کرج که روز جمعه، ۲۶ شهریور، در استکهلم سوئد در حال برگزاری است، علی‌اکبر بندلی، زندانی سیاسی سابق، گفت که اجساد اعدام‌شدگان سال ۶۷ را از آشپزخانه زندان در کامیون می‌ریختند و از زندان خارج می‌کردند.

حمید نوری معروف به «حمید عباسی» متهم است که در اعدام‌های دسته‌جمعی زندانیان سیاسی در سال ۶۷ مشارکت داشته است، اتهامی که خود آن را رد می‌کند. او ۱۸ آبان ۹۸ با یک پرواز مستقیم از ایران وارد فرودگاه استکهلم و بلافاصله بازداشت شد.

جلسه رسیدگی به اتهامات او از چندی قبل در سوئد آغاز شده و در هفدهمین جلسه رسیدگی به اتهامات او، علی‌اکبر بندلی درباره نقش او در اعدام‌های سال ۶۷ و مشاهداتش از جریان اعدام اعضای مجاهدین خلق در زندان گوهردشت شهادت داد.

علی‌اکبر بندلی در سال ۶۰، زمانی که سرباز بود به اتهام همکاری با سازمان مجاهدین خلق بازداشت شد.

آن طور که در شبکه‌های اجتماعی گزارش شده، آقای بندلی در روایت خود گفت: «یک روز در هفته دوم اعدام‌ها در بند باز شد و حمید نوری ظاهر شد و نام کسی را برد که ما گفتیم که او را قبلا برده‌اید. عباسی دست محمد فرمانی را که مسئول غذای بند بود و جلوی در ایستاده بود، گرفت و گفت بیا برویم.»
حمید نوری، دادیار پیشین متهم در پرونده کشتار زندانیان
این زندانی سیاسی سابق در ادامه گفت که محمد فرمانی آن روز اعدام نشد و به بند برگشت، اما فردای آن روز گفته بود «من حرف‌های دیروزم را قبول ندارم و مجاهدین [خلق] را قبول دارم» و بعد از آن او را بردند و اعدام کردند.

آقای بندلی در این جلسه دادگاه همچنین به موضوع انتقال اجساد اعدام‌شدگان از زندان اشاره کرد و گفت: «یک شب، کامیونی که می‌رفت ترمز کرد و دنده عقب گرفت، آمد جلوی آشپزخانه زیر یک چراغ ایستاد. پاسداری بالای کامیون ایستاده بود و ما اجساد بچه‌ها را دیدیم که می‌ریزند توی کامیون، چنان سکوتی حاکم شد که ما صدای زدن قلب همدیگر را می‌شنیدیم. من حالم خیلی بد شده بود. از ناراحتی داشتم منفجر می‌شدم. شب که می‌خواستم بخوابم پتویم را انداختم روی صورت و آن‌قدر «مرگ بر خمینی» گفتم تا خوابم ببرد.»

علی‌اکبر بندلی در ادامه شهادتش گفت که پس از موج اول و دوم اعدام‌ها، زندانبانان از زندانی‌ها می‌خواستند که هم‌بندی‌هایشان را به عنوان «مجاهد» لو بدهند که به گفته او این وضعیت «بسیار ترسناک» و «آزاردهنده‌ای» برای زندانیان بوده است.