آزادى

اخبار، دیدگاه ها، نظرات و حقایق دقیق مرتبط به ایران را دریافت کنید. سفر ما در تجزیه و تحلیل موضوعات مختلف و ارائه آنها به صورت متعادل و استاندارد را دنبال کنید.

آزادى

اخبار، دیدگاه ها، نظرات و حقایق دقیق مرتبط به ایران را دریافت کنید. سفر ما در تجزیه و تحلیل موضوعات مختلف و ارائه آنها به صورت متعادل و استاندارد را دنبال کنید.

ایران در شاخص جهانی آزادی رسانه در رتبه 174 قرار دارد

آزادی رسانه‌ها؛ ایران در رتبه 174‌ افغانستان در رتبه 122

ایران در 50 سال گذشته بیشترین شمار احکام اعدام علیه روزنامه‌نگاران را صادر و اجرا کرده است

سازمان «گزارشگران بدون مرز» (RSF) در تازه‌ترین رده‌بندی از وضعیت آزادی رسانه‌ها در جهان، اعلام کرد، ایران با یک پله سقوط نسبت به سال قبل در رتبه 174 از میان 180 کشور جهان قرار گرفته و افغانستان نیز در در رتبه 122 قرار دارد.

بر اساس گزارش روز سه‌شنبه 20 آوریل «گزارشگران بدون مرز» از شاخص آزادی مطبوعات جهانی در سال2021، روزنامه‌نگاری در 73 کشور «کاملاً مسدود یا با مانع جدی» و در 59 کشور دیگر «محدود» شده است. این 132 کشور کمی بیش از 73 درصد از 180 کشور موردبررسی را نشان می‌دهند. «اعمال محدودیت و اختلال در پوشش خبری» از جمله مشکلات در این کشورها عنوان شده است.

این کشورها در نقشه جدید با رنگ‌های سیاه، قرمز و نارنجی یعنی «وضعیت دشوار»، «بسیار بد» و «نامطلوب» رده‌بندی شده‌اند.

بنا به گزارش «گزارشگران بدون مرز» زمانی که دسترسی به اطلاعات قابل اعتماد برای مبارزه با اطلاعات نادرست مربوط به COVID-19 بسیار ضروری است، روزنامه‌نگاری در بیش از دو سوم جهان محدود شده است.

کریستف دولوار، دبیر اول این سازمان، در این باره گفته «روزنامه‌نگاری بهترین واکسن علیه اطلاعات نادرست است. متاسفانه تولید و توزیع آن ازسوی عوامل سیاسی، اقتصادی و فناوری و گاهی نیز فرهنگی مسدود می‌شود».

کشورهای پیشرو در رده بندی جهانی 2021

در این گزارش برای پنجمین سال پیاپی نروژ، رتبه نخست رده بندی جهانی آزادی رسانه‌ها را از آن خود کرد، فنلاند در رده دوم و سوئد رده سوم رابه دست آورد.

بدین ترتیب وضعیت آزادی رسانه‌ها در مجموع در شمال اروپا بهتر از نقاط دیگر جهان توصیف شده است.

روزنامه‌نگاری در ایران

بنابر گزارش «گزارشگران بدون مرز»، حکومت ایران با فشار بر روزنامه‌نگاران و شهروند-خبرنگاران، با هدف مهار اطلاعات در رسانه‌های سنتی، رسمی و در اینترنت، تهدید، احضار و بازداشت و محکوم کردن روزنامه‌نگاران و شهروند-خبرنگاران را هم افزایش داده است. از سوی دیگر ایران در 50 سال گذشته بیشترین شمار احکام اعدام علیه روزنامه‌نگاران را صادر و یا اجرا کرده است.

روح الله زم، مدیر سایت خبری و کانال تلگرام «آمدنیوز»، پس از محکوم شدن به دلیل تشویق به اعتراض‌ها علیه فساد و اوضاع اقتصادی درزمستان 2017-2018 در 12 نوامبر 2020 اعدام شد.»
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد